d

Utställningar

SABRINA FERARRI

Sabrina Ferrari, född 1970 i Verona och är fortfarande bosatt där. Hon är en skulptör med enorm skicklighet och en omfattande konstutbildning i bakfickan. Hon har studerat skulpturkonst på universitetet “Cignaroli” i Verona, där hon även vann en tävling och tilldelades ett pris, “Fonderia prize”. Därefter fortsatte studierna på ett institut, ”Brenzoni”, som erbjöd kurser inom marmorskulptur. Med sin breda kunskap och sina tekniska färdigheter påbörjades karriären med uppseendeväckande och noggrant gjorda skulpturer som 2004 började ställas ut runtom i världen, såsom i Europa, Asien, USA och Australien. I fråga om materialexperimenteras det för fullt och senaste gången blev det en kombination av brons och rosttrögt stål. En modern väg att gå, då materialen ger ifrån sig en industriell känsla som på senare tid har uppskattats inom bland annat inredning. Bara ett ögonkast på verket “El Diablo” skulle få inredningstidningarna att storkna, särskilt som skriver att “det handlar om kontraster”. Tjuren, eller El Diablo, visar just de där kontrasterna genom sina tydliga och hårda konturer och hör därför hemma i det industriella hemmet.

VAN APPLE

Diederik van Apple Musse Pigg, Gudfadern och Mona Lisa, som har funnits i år och dar, har plockats ut och återigen blivit moderna i Van Apples experimenterande konst. I konstnärens ögon hör Musse Pigg och Mona Lisa hemma på en dollarsedel, samtidigt som Gudfadern hör hemma bakom en massa dollarsedlar. Oväntade placeringar, samtidigt som det är en utav Van Apples konstnärliga förmågor, att föra samman fantasi och verklighet: “There `{`is`}` no line between fantasy and reality”. Det är genom erfarenhet och samlad inspiration från konstvärlden som den förmågan har blomstrat och blivit alltmer uppmärksammad. Van Apple har sedan 2005 befunnit sig i konstnärliga kretsar och det började med den tilldelade titeln, “konstagent”, på ett konstgalleri i Amsterdam. Med den titeln kom många deltaganden i konstmässor runt om i världen som förde med sig ett brinnande konstintresse och en beslutsamhet om att göra karriär av konstskapandet. Det som kom att bli Van Apples nisch är “digital mix-media” och den går att finna i konstverk som “Mr. Satoshi”, “Golden Tweety”, “Loved by Daffy and Mickey Who”. Annat som är värt att nämna är grundmaterialet, aluminium eller guldfolie, och detaljer som hologram, färger, glitter, diamanter och annat handgjort material. Sedan lägger han på flera lager av epoxi, en slags härdplast, för att skapa en häpnadsväckande 3D-känsla.

RICHARD BLUNT

Richard Blunt – Född i Juni 1981 och uppvuxen i West Midlands har Richard alltid strävat efter att vara kreativ. Richard älskade konst som tonåring och bestämde sig för att han skulle vilja studera konst med sikte på att göra hans passion till sin karriär. Men efter råd från en rådgivare som sa till honom, ``du kommer aldrig att tjäna några pengar som konstnär``, valde han att kompromissa och studera tredimensionell design vid Worcester College of Art. När han lämnade college, frustrerad och osäker på sin karriärväg, vände sig Richard till musik. Medan han tillbringade de kommande tio åren med att spela i olika band flyttade han så småningom till Cardiff, södra Wales, där han tog en examen i populärmusik och är fortfarande baserad än i dag. Richard förlorade aldrig sin kärlek till konst, men det var inte förrän i slutet av tjugoårsåldern som han blev inspirerad att prova oljemålning och blev omedelbart fast. Efter några tidiga anmärkningsvärda galleriframgångar anställdes Richard 2012 av ett brittiskt förlag, och placerade sina originalkonstverk och utsmyckade tryck i gallerier runt om i Storbritannien och fick samlare för sitt arbete över hela världen. Richard är främst oljemålare och målar på traditionellt sätt. Inspiration från film, musik och omvärlden bidrar dock till att utgöra ryggraden i hans kompositioner. Richard är besatt av att försöka få en målning att berätta en historia och använder mode och rekvisita från svunna epoker för att skapa sina berättelser om kärlek, liv och mystik.

YULIA MURAVYEVA

Det var en stor överraskning för Yulias föräldrar att deras dotter hade talang för teckning och målning. Hon Föddes i Ryssland och sedan tidig barndom har speciellt blandningen av färger fascinerat henne. Hon har studerat till teckningslärare (klassisk konst) vid universitetet. År 2000 började Yulia med restaurering och målning av ikoner. Senare gjorde hon också väggmålningar. Hennes arbete har sedan dess kommit allt närmare modern konst och mer avlägset den klassiska konsten. Yulia använder idag glada färger och vill ge människor en positiv känsla och energi med sina målningar. I vissa verk kan man dock se fragment av det klassiska. Hennes favorit motiv är att måla ängar i ett färgsprakande fyrverkeri, hon bor och verkar numera ifrån Amsterdam och gör stor succé världen över.

GUY OLIVIER

Guy Olivier är en nederländsk konstnär som föddes i Rotterdam år 1974. Han är mest känd för sina surrealistiska målningar som oftast innehåller djupa, färgglada landskap och fantasifulla figurer. Olivier började sin konstnärliga karriär som graffitimålare i mitten av 1980-talet, men övergick snart till att måla på canvas istället. Hans tidiga verk var starkt påverkade av den nederländska konstnären Hieronymus Bosch och hans märkliga världar av groteska figurer och sagolika landskap. Under 1990-talet fortsatte Olivier att utveckla sin stil och utforska nya tekniker. Han började arbeta med en mix av akryl- och oljefärger för att skapa djupare och mer livfulla färger i sina målningar. Samtidigt började han också inkludera fler abstrakta element i sina verk, vilket gjorde dem ännu mer surrealistiska och drömlika. Idag är Olivier en internationellt erkänd konstnär och hans verk har ställts ut i flera stora gallerier och museer runt om i världen. Han fortsätter att experimentera med olika tekniker och material för att utveckla sin stil och skapa nya verk som utmanar betraktarens perception av verkligheten.

MICHELLE MACKIE

Konstnärinnan Michelle Mackie, även känd som Dolly, är en självlärd fotograf, digital konstnär och visuell berättare. Det är med dessa verktyg som Michelle har kunnat utforska sitt eget psyke, återskapa bortglömda glädjeämnen och livets kärlekar, samtidigt som hon besegrat tidigare tragedier och trauman. ``Jag dagdrömmer för evigt, och jag får skapa en del av det som händer i mitt upptagna lilla huvud så att alla kan se.`` Det som började som en hobby och en slags flykt för denna upptagna arbetande mamma blev snart mycket mer. 2014 ombads Michelle att ställa ut sina verk i ett lokalt galleri. Det var detta som fick henne att bygga upp sin kompetens och passion, vilket ledde till att hon hittade sin egen unika stil. Genom att kombinera kraften i mardrömmar och sagornas magi presenterar Michelle sitt inre; hennes minnen, rädslor och drömmar i en konstform som kan provocera fram kraftfulla känslor och få kontakt med människor på sätt hon aldrig föreställt sig. Innan man överväger att sträcka sig efter sin kamera är varje projekt minutiöst förkonceptualiserat, och först när verket är noggrant planerat börjar arbetet. En plats hämtas, och en modell väljs, rekvisita väljs för att ge extra symbolik i verket, garderoben plockas och vinklar som bilder behöver tas från finns redan nedskrivna i ett av hennes många anteckningsblock. När Michelle har allt hon behöver är det dags att bli kreativ digitalt, sy ihop foton med lager och lagermasker, innan hon börjar arbeta med hennes texturer och färgpalett som ger de där extra surrealistiska tonerna. Michelle använder sin kreativa strimma för att hitta skönhet på mörka platser.

Tor ‒ Sön: 11:00-16:00
Kontakta oss för tidsbokning

Spinnmästarevägen 2
437 34, Lindome